Loading…
Grävseminariet has ended
Välkomna till Grävseminariet 2024 i Gävle! Årets tema är mod och många föreläsningar och programpunkter kommer präglas av det.
Saturday, March 23 • 14:00 - 14:45
Azerbajdzjanska kaviardiplomatin

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Feedback form is now closed.
Limited Capacity seats available

Hur arbetar forna sovjetstater med att påverka bilden av dem? Varför är det viktigt för dem? Det är frågor som Rasmus Canbäck ställer när han kopplar samman granskande journalistik och konfliktjournalistik i sin serie om den azerbajdzjanska kaviardiplomatin. Azerbajdzjan står bakom en av Europas mest uppmärksammade korruptionsskandaler i modern tid när tillräckligt många delegater i Europarådet för mänskliga rättigheter mutades för att stoppa fördömande resolutioner om landet. Det var många som trodde att Azerbajdzjan skulle upphöra med sin kritiserade lobbyism, men det senaste decenniet har de bara ändrat sina strategier. Canbäcks granskningar visar hur en auktoritär stat påverkar synen på den, och hur det påverkar politiska beslut i både Sverige och EU.

Föreläsare
avatar for Rasmus Canbäck

Rasmus Canbäck

Reporter och författare, Blankspot
Rasmus Canbäck är reporter på reportagesajten Blankspot och författare. Han bevakar de forna sovjetstaterna och särskilt Södra Kaukasien med fokus på konflikten mellan Armenien och Azerbajdzjan. Sedan 2021 är "kaviardiplomati" och dess inverkan på Sverige ett av Blankspots... Read More →


Saturday March 23, 2024 14:00 - 14:45 CET
Lokal: Suite Boulogne - en trappa ned